SOM Dag 2023

SOM Dag 2023

Zo’n dag als de SOM Dag organiseer je niet zo maar even. Weken geleden is er al een SOM Dag commissie in het leven geroepen en wordt alles tot in de puntjes geregeld. De SOM-dag commissie bestaat niet alleen uit teamleden, ook leden van de oudercommissie zijn hier druk mee. Wanneer gaat de SOM Dag plaatsvinden? Welke sporten gaan we doen? Wat gaan we eten? Hoeveel teams gaan we maken? Welke boodschappen gaan we doen? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden, maar wanneer die beantwoord zijn gaat het aftellen beginnen. En voor we het weten is daar dan ineens de dag …13 mei 2023 …..SOM Dag 2023!

De 10de SOM Dag was er weer eentje om niet zo snel te vergeten. De weergoden waren ons goed gezind, want het was een fantastische dag qua weer. De mensen waren allemaal vrolijk, kortom het was een echte TOP-dag.

Om 10:30 kwam het team en de eerste vrijwilligers al op de atletiekbaan om alle spullen klaar te zetten. Het terrein was weer volledig ingedeeld door Niels, dus alle pionnen en lintjes konden worden klaargelegd. Om 11:00 kwamen alle clinic-aanbieders om ook hun gedeelte aan te kleden.

Rond 13:00 kwamen alle kinderen met hun ouders in sportieve kleren de atletiekbaan opgelopen. Na het openingswoord kreeg Ellen (voorzitter van de oudercommissie) nog even het woord. We hebben namens jullie, De vrienden van de SOM, het spel Jenga XXL gekregen. Helemaal super dit spel! Namens het hele SOM-team bedank ik jullie allemaal voor dit geweldige spel.

De warming-up kon beginnen. Dit keer werd deze georganiseerd door Chaliyah, met haar dance-moves kwamen alle spieren lekker los.

Op het Sportprogramma stond deze dag:

• Streetdance van Chaliyah ( https://dansschoolspotlight.nl/ )

• Volleybal van VOC-Maarssen ( https://www.voc-maarssen.nl/ )

• Rugby van de Utrechtse Rugby club ( https://utrechtserugbyclub.nl/ )

• Pencak Silat van onze vrienden van Tiga Serangkai (Pencak Silat Tiga Serangkai )

• Dodgeball

• Drumfit (onder leiding van Jacques, met zijn soepele heupen en zweetband)

• Jenga XXL (dankzij De Vrienden van de SOM)

Tussen alle activiteiten door werd de catering dit jaar verzorgd door Petra en Els, het was weer top geregeld dames. Volgend jaar mogen jullie het weer doen😉.

Na het sporten gingen we natuurlijk weer wachten op de uitslag. Stiekem heeft natuurlijk iedereen gewonnen, alle kinderen krijgen daarom ook hun eigen medaille. Toch zijn we ook benieuwd wie dit jaar naar huis gaat met de wel begeerde SOM Wisselbeker. De winnaar van de SOM Dag 2023 is…… Team De Kampioentjes !!! (zij hebben dus echt een hele goede naam bedacht.) Team De Kampioentjes bestond uit de gezinnen van Britt, Madelief en Madée. Gefeliciteerd toppers!

Na de prijsuitreiking hebben we alle vrijwilligers en clinic-aanbieders bedankt met een leuk presentje en konden we even lekker genieten van een drankje. Voor het eten hadden we dit jaar een pastawagen geregeld. Iedereen kon heerlijk genieten van drie soorten pasta, erg lekker was het. Voor de liefhebber hadden we een ijsje als toetje.

De dag hebben we afgesloten met een koel drankje. Om 21:00 was alles opgeruimd en konden ook wij lekker naar huis om daar nog even na te genieten van deze fantastische dag.

Namens het hele SOM-Team wil ik jullie allemaal bedanken voor deze onvergetelijke dag. De 10de SOM Dag was er weer eentje die in het boekje mag.

Tot volgend jaar.

Het SOM-bestuur

Nanda, Niels en Martin

Link naar de foto’s

Som dag 2022

SOM-dag 2022 (link naar foto’s)

Wat hebben we, door alle Corona ellende, er lang op moeten wachten. 2019 was de laatste keer. We hebben zelfs ons 10 jarig bestaan niet kunnen vieren op de manier die wij voor ogen hadden. Daarom ook extra uitgepakt met de SOM-dag 2022 we vierden ons 10+2 jarig bestaan.

Na een half jaar plannen moest dit een feest worden om nooit meer te vergeten en dat is gelukt. Het enige wat wij niet in de hand hadden was het weer. Wat waren de weergoden ons goed gezind, het weer was niet te warm en niet te koud, met een lekker zonnetje erbij. Kortom TOP weer.

Onze dag begon al om 09:15, de voorbereidingen treffen voor de dag. Om 09:30 werden de spullen voor de Stormbaan en Bounce & Break geleverd. De plaatsen waren door Niels al helemaal in kaart gebracht, dus het opbouwen kon beginnen. Om 10:00 arriveerde Bram van Bram’s pannenkoeken om zijn plek helemaal op te bouwen.
Om 10:30 stroomden de andere vrijwilligers en medewerkers binnen om alles klaar te zetten.

Rond 13:00 kwamen alle kinderen met hun ouders het terrein op. Na het openingswoord nam Ellen (voorzitter van onze OC) nog even het woord. We hebben namens jullie, De Vrienden van de SOM, het spel stoepranden gekregen, erg leuk dit. Tevens kregen we alle spullen voor de Drumfit inclusief bedrukte trommelstokjes met Sport Opvang Maarssen erop, heel gaaf! Nogmaals onze dank namens het team.

De warming-up kon beginnen. De benen en armen van Pinokkio. Dit doen we om eventuele blessures te voorkomen. Erg leuk om te zien dat iedereen ook lekker actief meedoet.

Niels had voor dit jaar het volgende sportief programma bedacht:

  • Stormbaan
  • Bounce & Break (vierkanten kubus welke moest worden omgerold)
  • Pencak Silat (Pencak Silat Tiga Serangkai was weer van de partij)
  • Nerf-battle
  • Rugby-clinic
  • Memory (zoeken naar de baby-foto’s van de medewerkers en vrijwilligers)
  • Drumfit (onder leiding van Jacques, met zijn soepele heupen en zweetband)

Tussen alle activiteiten door werd de catering dit jaar verzorgt door Petra, Els en Marita, het was weer top geregeld dames. Volgend jaar mogen jullie het weer doen.

Na dit spektakel gingen we over op de prijsuitreiking. Sowieso heeft ieder kind een eigen medaille gekregen, voor ons zijn zij de kampioenen. De wisselbeker is dit jaar gewonnen door team LuckyAjaxKlavertjeVier……gefeliciteerd kampioenen jullie hebben het verdiend.

Na de prijsuitreiking werden alle vrijwilligers en medewerkers van die dag even bedankt met een aardigheidje. Dan denk je dat je klaar bent en dan breken de jongens van Pencak Silat ineens in met een traditionele leeuwendans. Met een Leeuwendans verjaag je de boze geesten en het brengt geluk en voorspoed. Een zeer bijzonder kippenvel moment voor ons dus. Harry en Wesley super bedankt voor deze voorstelling, het wordt zeer gewaardeerd.

Dit jaar hebben we gekozen om lekker pannenkoeken te gaan eten met z’n allen. De pannenkoekenbakkers van Bram’s pannenkoeken hebben ruim 500 pannenkoeken gebakken. Het assortiment was dan ook ruim en ze waren ook erg lekker. Het toetje werd verzorgd door Benito, hij stond naast de pannenkoekenbakkers met zijn schaafijskraampje.

De dag hebben we afgesloten met wat te drinken, zelf voor de liefhebbers hadden we een biertje en/of een wijntje.

Om 21:00 was alles opgeruimd en konden ook wij lekker naar huis om thuis nog even na te genieten van deze fantastische dag.

Namens het SOM-Team wil ik iedereen bedanken voor deze geweldige dag, het was er een om niet snel te vergeten.

Het filmpje welke is gemaakt door Kevin laat goed zien hoe iedereen genoten heeft. Super gedaan Kevin.

Tot volgend jaar

Het SOM-bestuur

Nanda, Niels en Martin   

Locatie Kameleonsnest

Met ingang van 4 januari 2016 is een nieuwe Landelijk Registratienummer Kinderopvang (LRK) nummer voor het Kameleonsnest van toepassing. Diegene die het moeten veranderen dienen bij de dienst Toeslagen ook de ingangsdatum van 04-01-2016 te gebruiken, anders herkent de belastingdienst het niet.

Landelijk Registratienummer Kinderopvang (LRK) nummer voor het Kameleonsnest is: 338953012