Skip to main content

SOM Speelgoedinzamelingsactie

SOM – Speelgoedinzamelingsactie voor de Speelgoedbank Stichtse Vecht te Maarssen.

Donatie Speelgoedbank

Al leek aan deze zomer geen eind te komen, nu komt toch echt het einde van dit jaar in zicht. De Sinterklaas viering op de SOM is alweer aangekondigd. En als oudercommissie en bestuur van de SOM hebben we gemeend dit jaar ook iets te moeten doen aan de “decembergedachte”.

We hebben dat gevonden in de vorm van een actie voor het goede doel. En wat we daarvoor op touw willen gaan zetten is een inzamelingsactie voor de “Speelgoedbank” in Maarssen. Op het Zwanenest én op het Kameleonsnest staat een bak waar je speelgoed kunt doneren waar je kind te groot voor is geworden of geen interesse meer in heeft en dat toch maar in een kast of la blijft liggen.

Elk soort speelgoed is welkom, nieuw en 2e hands. Stel u zelf de vraag: zou ik dit mijn eigen kind nog cadeau doen? Ook kinderfietsen en buitenspeelgoed mogen ingeleverd worden. Knuffels worden niet in ontvangst genomen i.v.m. de hygiëne. Als u het speelgoed zo schoon mogelijk wilt inleveren (denk aan lege batterijen!) dan zou dat enorm helpen.

De speelgoedbank heeft op dit moment vooral behoeft aan speelgoed voor kinderen v.a. 3 jaar, samen met knutselspulletjes (ook voor de wat oudere kinderen). Maar ook gelddonaties zijn meer dan welkom, deze worden dan weer gebruikt om speelgoed op te knappen, batterijen aan te schaffen etc.

Op vrijdag 23 november heeft de speelgoedbank een speciale uitgifte-dag. Daarom willen we graag uiterlijk vrijdag 16 november het gedoneerde speelgoed kunnen overhandigen aan de speelgoedbank, zodat er nog tijd is om het te controleren en uit te zoeken.

Alvast bedankt namens vele kinderen uit Stichtse Vecht en namens de SOM.