SOM-Dag 2023

SOM-Dag 2023

Zo’n dag als de SOM-dag organiseer je niet zo maar even. Weken geleden is er al een SOM-Dag commissie in het leven geroepen en wordt alles tot in de puntjes geregeld. De SOM-dag commissie bestaat niet alleen uit teamleden, ook leden van de oudercommissie zijn hier druk mee. Wanneer gaat de SOM-Dag plaatsvinden? Welke sporten gaan we doen? Wat gaan we eten? Hoeveel teams gaan we maken? Welke boodschappen gaan we doen? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden, maar wanneer die beantwoord zijn gaat het aftellen beginnen. En voor we het weten is daar dan ineens de dag …13 mei 2023 …..SOM-Dag 2023!

De 10de SOM-Dag was er weer eentje om niet zo snel te vergeten. De weergoden waren ons goed gezind, want het was een fantastische dag qua weer. De mensen waren allemaal vrolijk, kortom het was een echte TOP-dag.

Om 10:30 kwam het team en de eerste vrijwilligers al op de atletiekbaan om alle spullen klaar te zetten. Het terrein was weer volledig ingedeeld door Niels, dus alle pionnen en lintjes konden worden klaargelegd. Om 11:00 kwamen alle clinic-aanbieders om ook hun gedeelte aan te kleden.

Rond 13:00 kwamen alle kinderen met hun ouders in sportieve kleren de atletiekbaan opgelopen. Na het openingswoord kreeg Ellen (voorzitter van de oudercommissie) nog even het woord. We hebben namens jullie, De vrienden van de SOM, het spel Jenga XXL gekregen. Helemaal super dit spel! Namens het hele SOM-team bedank ik jullie allemaal voor dit geweldige spel.

De warming-up kon beginnen. Dit keer werd deze georganiseerd door Chaliyah, met haar dance-moves kwamen alle spieren lekker los.

Op het Sportprogramma stond deze dag:

• Streetdance van Chaliyah ( https://dansschoolspotlight.nl/ )
• Volleybal van VOC-Maarssen ( https://www.voc-maarssen.nl/ )
• Rugby van de Utrechtse Rugby club ( https://utrechtserugbyclub.nl/ )
• Pencak Silat van onze vrienden van Tiga Serangkai (Pencak Silat Tiga Serangkai )
• Dodgeball
• Drumfit (onder leiding van Jacques, met zijn soepele heupen en zweetband)
• Jenga XXL (dankzij De Vrienden van de SOM)

Tussen alle activiteiten door werd de catering dit jaar verzorgd door Petra en Els, het was weer top geregeld dames. Volgend jaar mogen jullie het weer doen😉.

Na het sporten gingen we natuurlijk weer wachten op de uitslag. Stiekem heeft natuurlijk iedereen gewonnen, alle kinderen krijgen daarom ook hun eigen medaille. Toch zijn we ook benieuwd wie dit jaar naar huis gaat met de wel begeerde SOM-Wisselbeker. De winnaar van de SOM-Dag 2023 is…… Team De Kampioentjes !!! (zij hebben dus echt een hele goede naam bedacht.) Team De Kampioentjes bestond uit de gezinnen van Britt, Madelief en Madée. Gefeliciteerd toppers!

Na de prijsuitreiking hebben we alle vrijwilligers en clinic-aanbieders bedankt met een leuk presentje en konden we even lekker genieten van een drankje. Voor het eten hadden we dit jaar een pastawagen geregeld. Iedereen kon heerlijk genieten van drie soorten pasta, erg lekker was het. Voor de liefhebber hadden we een ijsje als toetje.

De dag hebben we afgesloten met een koel drankje. Om 21:00 was alles opgeruimd en konden ook wij lekker naar huis om daar nog even na te genieten van deze fantastische dag.

Namens het hele SOM-Team wil ik jullie allemaal bedanken voor deze onvergetelijke dag. De 10de SOM-dag was er weer eentje die in het boekje mag.


Tot volgend jaar.
Het SOM-bestuur
Nanda, Niels en Martin