SOM Dag 2023

SOM Dag 2023

Zo’n dag als de SOM Dag organiseer je niet zo maar even. Weken geleden is er al een SOM Dag commissie in het leven geroepen en wordt alles tot in de puntjes geregeld. De SOM-dag commissie bestaat niet alleen uit teamleden, ook leden van de oudercommissie zijn hier druk mee. Wanneer gaat de SOM Dag plaatsvinden? Welke sporten gaan we doen? Wat gaan we eten? Hoeveel teams gaan we maken? Welke boodschappen gaan we doen? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden, maar wanneer die beantwoord zijn gaat het aftellen beginnen. En voor we het weten is daar dan ineens de dag …13 mei 2023 …..SOM Dag 2023!

De 10de SOM Dag was er weer eentje om niet zo snel te vergeten. De weergoden waren ons goed gezind, want het was een fantastische dag qua weer. De mensen waren allemaal vrolijk, kortom het was een echte TOP-dag.

Om 10:30 kwam het team en de eerste vrijwilligers al op de atletiekbaan om alle spullen klaar te zetten. Het terrein was weer volledig ingedeeld door Niels, dus alle pionnen en lintjes konden worden klaargelegd. Om 11:00 kwamen alle clinic-aanbieders om ook hun gedeelte aan te kleden.

Rond 13:00 kwamen alle kinderen met hun ouders in sportieve kleren de atletiekbaan opgelopen. Na het openingswoord kreeg Ellen (voorzitter van de oudercommissie) nog even het woord. We hebben namens jullie, De vrienden van de SOM, het spel Jenga XXL gekregen. Helemaal super dit spel! Namens het hele SOM-team bedank ik jullie allemaal voor dit geweldige spel.

De warming-up kon beginnen. Dit keer werd deze georganiseerd door Chaliyah, met haar dance-moves kwamen alle spieren lekker los.

Op het Sportprogramma stond deze dag:

• Streetdance van Chaliyah ( https://dansschoolspotlight.nl/ )

• Volleybal van VOC-Maarssen ( https://www.voc-maarssen.nl/ )

• Rugby van de Utrechtse Rugby club ( https://utrechtserugbyclub.nl/ )

• Pencak Silat van onze vrienden van Tiga Serangkai (Pencak Silat Tiga Serangkai )

• Dodgeball

• Drumfit (onder leiding van Jacques, met zijn soepele heupen en zweetband)

• Jenga XXL (dankzij De Vrienden van de SOM)

Tussen alle activiteiten door werd de catering dit jaar verzorgd door Petra en Els, het was weer top geregeld dames. Volgend jaar mogen jullie het weer doen😉.

Na het sporten gingen we natuurlijk weer wachten op de uitslag. Stiekem heeft natuurlijk iedereen gewonnen, alle kinderen krijgen daarom ook hun eigen medaille. Toch zijn we ook benieuwd wie dit jaar naar huis gaat met de wel begeerde SOM Wisselbeker. De winnaar van de SOM Dag 2023 is…… Team De Kampioentjes !!! (zij hebben dus echt een hele goede naam bedacht.) Team De Kampioentjes bestond uit de gezinnen van Britt, Madelief en Madée. Gefeliciteerd toppers!

Na de prijsuitreiking hebben we alle vrijwilligers en clinic-aanbieders bedankt met een leuk presentje en konden we even lekker genieten van een drankje. Voor het eten hadden we dit jaar een pastawagen geregeld. Iedereen kon heerlijk genieten van drie soorten pasta, erg lekker was het. Voor de liefhebber hadden we een ijsje als toetje.

De dag hebben we afgesloten met een koel drankje. Om 21:00 was alles opgeruimd en konden ook wij lekker naar huis om daar nog even na te genieten van deze fantastische dag.

Namens het hele SOM-Team wil ik jullie allemaal bedanken voor deze onvergetelijke dag. De 10de SOM Dag was er weer eentje die in het boekje mag.

Tot volgend jaar.

Het SOM-bestuur

Nanda, Niels en Martin

Link naar de foto’s

Som dag 2022

SOM-dag 2022 (link naar foto’s)

Wat hebben we, door alle Corona ellende, er lang op moeten wachten. 2019 was de laatste keer. We hebben zelfs ons 10 jarig bestaan niet kunnen vieren op de manier die wij voor ogen hadden. Daarom ook extra uitgepakt met de SOM-dag 2022 we vierden ons 10+2 jarig bestaan.

Na een half jaar plannen moest dit een feest worden om nooit meer te vergeten en dat is gelukt. Het enige wat wij niet in de hand hadden was het weer. Wat waren de weergoden ons goed gezind, het weer was niet te warm en niet te koud, met een lekker zonnetje erbij. Kortom TOP weer.

Onze dag begon al om 09:15, de voorbereidingen treffen voor de dag. Om 09:30 werden de spullen voor de Stormbaan en Bounce & Break geleverd. De plaatsen waren door Niels al helemaal in kaart gebracht, dus het opbouwen kon beginnen. Om 10:00 arriveerde Bram van Bram’s pannenkoeken om zijn plek helemaal op te bouwen.
Om 10:30 stroomden de andere vrijwilligers en medewerkers binnen om alles klaar te zetten.

Rond 13:00 kwamen alle kinderen met hun ouders het terrein op. Na het openingswoord nam Ellen (voorzitter van onze OC) nog even het woord. We hebben namens jullie, De Vrienden van de SOM, het spel stoepranden gekregen, erg leuk dit. Tevens kregen we alle spullen voor de Drumfit inclusief bedrukte trommelstokjes met Sport Opvang Maarssen erop, heel gaaf! Nogmaals onze dank namens het team.

De warming-up kon beginnen. De benen en armen van Pinokkio. Dit doen we om eventuele blessures te voorkomen. Erg leuk om te zien dat iedereen ook lekker actief meedoet.

Niels had voor dit jaar het volgende sportief programma bedacht:

  • Stormbaan
  • Bounce & Break (vierkanten kubus welke moest worden omgerold)
  • Pencak Silat (Pencak Silat Tiga Serangkai was weer van de partij)
  • Nerf-battle
  • Rugby-clinic
  • Memory (zoeken naar de baby-foto’s van de medewerkers en vrijwilligers)
  • Drumfit (onder leiding van Jacques, met zijn soepele heupen en zweetband)

Tussen alle activiteiten door werd de catering dit jaar verzorgt door Petra, Els en Marita, het was weer top geregeld dames. Volgend jaar mogen jullie het weer doen.

Na dit spektakel gingen we over op de prijsuitreiking. Sowieso heeft ieder kind een eigen medaille gekregen, voor ons zijn zij de kampioenen. De wisselbeker is dit jaar gewonnen door team LuckyAjaxKlavertjeVier……gefeliciteerd kampioenen jullie hebben het verdiend.

Na de prijsuitreiking werden alle vrijwilligers en medewerkers van die dag even bedankt met een aardigheidje. Dan denk je dat je klaar bent en dan breken de jongens van Pencak Silat ineens in met een traditionele leeuwendans. Met een Leeuwendans verjaag je de boze geesten en het brengt geluk en voorspoed. Een zeer bijzonder kippenvel moment voor ons dus. Harry en Wesley super bedankt voor deze voorstelling, het wordt zeer gewaardeerd.

Dit jaar hebben we gekozen om lekker pannenkoeken te gaan eten met z’n allen. De pannenkoekenbakkers van Bram’s pannenkoeken hebben ruim 500 pannenkoeken gebakken. Het assortiment was dan ook ruim en ze waren ook erg lekker. Het toetje werd verzorgd door Benito, hij stond naast de pannenkoekenbakkers met zijn schaafijskraampje.

De dag hebben we afgesloten met wat te drinken, zelf voor de liefhebbers hadden we een biertje en/of een wijntje.

Om 21:00 was alles opgeruimd en konden ook wij lekker naar huis om thuis nog even na te genieten van deze fantastische dag.

Namens het SOM-Team wil ik iedereen bedanken voor deze geweldige dag, het was er een om niet snel te vergeten.

Het filmpje welke is gemaakt door Kevin laat goed zien hoe iedereen genoten heeft. Super gedaan Kevin.

Tot volgend jaar

Het SOM-bestuur

Nanda, Niels en Martin   

Rondje om de wereld —Teller 952,5km—

STICHTSE VECHT BEWEEGT DE WERELD ROND

YTIN heeft ons benaderd om mee te doen aan hun fantastische project: Stichtse Vecht beweegt de wereld rond.

Doel van dit project is om na een periode van lockdown en weinig bewegen het bewegen weer op te pakken. Hun streven is om met elkaar een rondje om de wereld te bewegen (40.075 km) in de maand september.

Wij als SOM doen daar graag aan mee en hebben als doel om aan het eind van de maand 750 km op de teller te zetten.

Wilt u zelf ook een bijdrage doen aan de kilometers kijk dan op

De teller staat momenteel op 952,5km.

10 Jaar

Trots !! 10 jaar geleden voor het eerst de deuren geopend van onze Sport Opvang Maarssen! Op maandag 3 mei hadden wij onze eerste drie kinderen (waaronder 2 van onszelf 😅) en nu precies 10 jaar later, gaan onze deuren open voor in totaal 128 kinderen. Gestart om het kind echt op de eerste plaats te laten staan, om elk kind haar of zijn aandacht te geven, aandacht die een ieder verdient. Elk kind, elke persoon is uniek en dus speciaal voor en op de SOM. En met diezelfde passie zijn wij tot op de dag van vandaag met de opvang bezig. Ook in deze bizarre tijd staan wij er. Zo ontzettend fijn om iets te doen wat je leuk vindt, met een geweldig team en waar je je optimaal bij voelt. Trots op de SOM, het SOM Team, de SOM kinderen en hun ouders. 🧡 En samen proosten wij op deze dag op nog meer jaren SOM..🍾🥂

Sinterklaas 2019

SOM – vandaag hoog bezoek gehad op de SOM. We hebben het grote SOM Sinterklaasfeest gevierd met heel veel kinderen van de opvang. Clown Arie was er weer met zijn grappen en grollen en niemand minder dan de Sint en natuurlijk zijn Pieten kwamen langs. Wat is dat toch spannend voor de kinderen maar ook voor elke volwassene die er was. De kinderen werden elk verblijd met een gesprekje en een cadeau. Natuurlijk waren er genoeg pepernoten en andere lekkernijen. Hulp was er van het hele SOM Team en de OC. Albert werd nog even in het zonnetje gezet omdat zijn kinderen nu echt te groot zijn voor de SOM en hij dus afscheid nam als OC lid. Iedereen ontzettend bedankt voor deze heerlijke middag. Geniet van het weekend. 🤗

Foto’s Sinterklaas 2019

Donatie van VV Maarssen

Laat het Voetballen maar beginnen! Dankzij de donatie van VV Maarssen van maar liefst 25 🤩 schitterende voetballen kunnen de kinderen vanaf aankomende vakantie hun lol op tijdens de voetbalclinics. Toernooien, voetgolf, voetbaltechnieken oefenen, het kan nu allemaal en daar zijn wij heel blij mee😁! Namens de SOM en de kinderen willen wij VV Maarssen enorm bedanken voor dit fantastische gebaar!

SOM Sinterklaas

SOM – Vandaag was het geen dag zoals anders. Nee vandaag ontvingen wij hoog bezoek. Op het SOM Sinterklaasfeest verzamelden veel kinderen van de SOM zich om samen met Clown Arie en het SOM Team de Sint en zijn Pieten te ontvangen. De kinderen hebben de Sint verrast door mooie liedjes te zingen, te goochelen, te dansen en uiteraard acrobatische kunsten te vertonen. Sinterklaas was blij verrast en wist ons te vertellen dat ieder kind haar of zijn Pietendiploma heeft behaald 🎉👏. Sinterklaas maakte alle kinderen ook nog eens extra blij met een fantastisch cadeau. Dank U Sinterklaasje… en dank aan de kinderen, hun ouders en het SOM Team voor weer een gezellig SOM feest. 😊

de foto’s kunt u inzien onder de inlog via MIJN SOM

SOM Speelgoedinzamelingsactie

SOM – Speelgoedinzamelingsactie voor de Speelgoedbank Stichtse Vecht te Maarssen.

Donatie Speelgoedbank

Al leek aan deze zomer geen eind te komen, nu komt toch echt het einde van dit jaar in zicht. De Sinterklaas viering op de SOM is alweer aangekondigd. En als oudercommissie en bestuur van de SOM hebben we gemeend dit jaar ook iets te moeten doen aan de “decembergedachte”.

We hebben dat gevonden in de vorm van een actie voor het goede doel. En wat we daarvoor op touw willen gaan zetten is een inzamelingsactie voor de “Speelgoedbank” in Maarssen. Op het Zwanenest én op het Kameleonsnest staat een bak waar je speelgoed kunt doneren waar je kind te groot voor is geworden of geen interesse meer in heeft en dat toch maar in een kast of la blijft liggen.

Elk soort speelgoed is welkom, nieuw en 2e hands. Stel u zelf de vraag: zou ik dit mijn eigen kind nog cadeau doen? Ook kinderfietsen en buitenspeelgoed mogen ingeleverd worden. Knuffels worden niet in ontvangst genomen i.v.m. de hygiëne. Als u het speelgoed zo schoon mogelijk wilt inleveren (denk aan lege batterijen!) dan zou dat enorm helpen.

De speelgoedbank heeft op dit moment vooral behoeft aan speelgoed voor kinderen v.a. 3 jaar, samen met knutselspulletjes (ook voor de wat oudere kinderen). Maar ook gelddonaties zijn meer dan welkom, deze worden dan weer gebruikt om speelgoed op te knappen, batterijen aan te schaffen etc.

Op vrijdag 23 november heeft de speelgoedbank een speciale uitgifte-dag. Daarom willen we graag uiterlijk vrijdag 16 november het gedoneerde speelgoed kunnen overhandigen aan de speelgoedbank, zodat er nog tijd is om het te controleren en uit te zoeken.

Alvast bedankt namens vele kinderen uit Stichtse Vecht en namens de SOM.